European Open - Diego Schwartzman grijpt naast derde finale in Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Diego Schwartzman (ATP 17) is er zaterdag niet in geslaagd zich voor het derde jaar op rij te plaatsen voor de finale van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). Het Argentijnse tweede reekshoofd verloor in de halve finales van de Fransman Gaël Monfils (ATP 38) met 6-3 en 6-4. "Mijn opslag draaide niet goed vandaag", stelde Schwartzman. "En ook met de backhand maakte ik veel foutjes. Monfils serveerde dan weer heel goed. Na het inleveren van mijn opslagspel was het dan ook moeilijk om me terug in de match te knokken."

Schwartzman schopte het in de eerste twee edities van de European Open (2016 en 2017) telkens tot in de finale. In de eerste editie moest hij in de eindstrijd zijn meerdere erkennen in de Fransman Richard Gasquet. Vorig jaar was een andere Fransman, Jo-Wilfried Tsonga, te sterk in de finale. "Het is uiteraard een ontgoocheling dat ik niet opnieuw in de finale sta. Ik hoop hier volgend jaar terug te keren en beter te doen dan in deze editie", aldus de Argentijn. "Dit toernooi ligt me, het court is goed en de toeschouwers zijn fantastisch."

"Al bij al was het toch een goede week voor mij. Tegen Cameron Norrie en Gilles Simon speelde ik goede wedstrijden", besloot Schwartzman.

bron: Belga