Dominant Chelsea sleept in slotseconden gelijkspel uit de brand tegen ManU

Op de negende speeldag in de Engelse Premier League stond er vanmiddag een duel tussen Eden Hazard en Romelu Lukaku op het programma, of Chelsea tegen Manchester United. The Blues waren baas in eigen stadion, maar het was wel ManU die met de overwinning dreigde te gaan lopen door twee treffers van Anthony Martial. Pas in de 96e minuut zette Ross Barkley de 2-2 eindstand op het bord. Met een punt voorsprong op Manchester City, dat om 16u nog speelt tegen Burnley, is Chelsea tijdelijk de nieuwe koploper in de Premier League. De topper zat in de beginfase op slot, met het aanvallende Sarri-voetbal dat de beruchte 'muur van Mourinho' maar moeilijk kon ontwrichten. Vooral Hazard werd bijwijlen stevig aangepakt door de potige bezoekers. Na goed twintig minuten viel het openingsdoelpunt niet toevallig op een hoekschop: Antonio Rudiger liep zich knap vrij van Paul Pogba en kopte de 1-0 onhoudbaar tegen de netten. Aan het rustsignaal had ManU nog geen enkele noemenswaardige kans bij elkaar gevoetbald.

Hetzelfde beeld in de tweede helft: de dreiging bleef komen van een bedrijvig Chelsea, maar het was wel Manchester United dat na tien minuten tegen de gang van het spel op gelijke hoogte kwam. De bal belandde na wat geharrewar in de zestien voor de voeten van Anthony Martial, die niet twijfelde. Een kwartier voor tijd werd het wel heel stil op Stamford Bridge, toen diezelfde Martial staalhard op doel besloot na een lang uitgesponnen aanval en de bezoekers op voorsprong zette. Acht minuten later lanceerde Ander Herrera een kanonschot richting het Londense doel, doelman Kepa Arrizabalaga pakte uit met een fantastische save.

Het was pompen of verzuipen voor Lukaku en co om de voorsprong vast te houden, maar in de absolute slotseconden viel dan toch de gelijkmaker van de thuisploeg. Doelman De Gea kon de kopbal van Antonio Rudiger van dichtbij nog pareren met een wereldreflex, maar Ross Barkley trapte de rebound alsnog tegen de netten, 2-2. Door het puntje wordt Chelsea (tijdelijk) leider in de Premier League, Manchester United blijft op een teleurstellende achtste plaats hangen, op zeven punten van Chelsea.