Stiptheidsacties douane Brussels Airport worden maandagmorgen hernomen

Stiptheidsacties douane Brussels Airport worden maandagmorgen hernomen

De stiptheidsacties van de douaniers op Brussels Airport zijn vandaag om 12 uur opgeschort, maar zowel ACV als ACOD laten weten dat ze maandag worden hernomen. Van het overleg dat dinsdag in het vooruitzicht gesteld is, hebben de bonden geen grote verwachtingen. Om 12 uur deze middag zijn de stiptheidsacties van het douanepersoneel voorlopig opgeschort. In de loop van de voormiddag waren de acties nog verscherpt. De douaniers begonnen ook begonnen met controles van vertrekkende passagiers, terwijl ze de vorige dagen alleen de bagage van aankomende reizigers hadden doorzocht.

Van het overleg met de administrateur-generaal van de douanediensten, Kristiaan Vanderwaeren, dat gepland is voor volgende dinsdag, verwacht vakbondsman Aimé Truyers van ACOD geen concrete resultaten. “Vanderwaeren mag ook maar zover gaan, als minister Van Overtveld (N-VA) hem laat gaan”, zegt de socialistische vakbondsman, “en de minister doet wel wat vage beloften over nieuwe aanwervingen, maar hij legt ons geen concrete voorstellen voor.”

“We zullen wel naar dat overleg gaan volgende dinsdag, maar ik hoop dan wel dat er daar ook iets inhoudelijks op tafel zal liggen”, besluit Truyers.

bron: Belga