Project PRIKKELS: prikkels als passie of als pijn

Project PRIKKELS: prikkels als passie of als pijn

In Gent lanceren diverse organisaties vrijdag een “nieuwe unieke samenwerking” onder de noemer PRIKKELS. Via tentoonstellingen, theatervoorstellingen, vormingen en publicaties schenken de organisaties aandacht aan de toenemende prikkels bij jongeren in de samenleving. Het project loopt tot 26 mei 2019. De deelnemende organisaties zjn Kopergietery, Gezinsbond, Kinderrechtencommissariaat, Agentschap Jongerenwelzijn, Mediawijs en Museum Dr. Guislain
Basisidee is de veelheid aan en steeds toenemende snelheid van prikkels en signalen waarmee de huidige samenleving wordt geconfronteerd. Voor sommigen zijn prikkels een bron van creativiteit, voor anderen kunnen zij leiden tot hypernervositeit en zelfs burn-out. De ene zoekt dan ook veel prikkels op, de ander zoekt soelaas in een prikkelarme omgeving.
Het project zoomt in op de jongeren en stelt de vragen “Raken zij meer overprikkeld? “, “Wat vinden zij zelf? ” en “Hoe zoeken en vinden jongeren hun plaats dan in deze wereld? .”
De aftrap van het project wordt vrijdag gegeven met de opening van de tentoonstelling ‘PRIKKELS. Tussen passie en pijn’ in Museum Dr. Guislain en de première van theatervoorstelling BUZZ van Charlotte Vandermeersch in de Kopergietery.
Tot en met mei 2019 worden diverse activiteiten georganiseerd door de verschillende partners. Van cultuuruitingen tot vormingsaanbod, debat en publicaties. Elk op hun manier snijden de partners de problematiek aan om samen de aandacht te vragen die ze verdient.
Alle activiteiten zijn te vinden op de website www.prikkels.be.

bron: Belga