“Gevoel voor tumor” verkozen tot Beste Europese televisieserie op Prix Europa

De Eén-reeks “Gevoel voor tumor” is in de prijzen gevallen op de Prix Europa. De reeks ging in Berlijn aan de haal met de titel Beste Europese televisieserie. Dat laat de VRT vrijdagavond weten. In de tragikomische fictiereeks van Leander Verdievel wordt het leven van een 25-jarige student geneeskunde helemaal overhoop gehaald wanneer hij kanker krijgt en zo zelf patiënt wordt. Het scenario werd gebaseerd op getuigenissen van (ex)-kankerpatiënten en onder meer Maarten Nulens, Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter spelen erin mee.
“Een verhaal met pijnlijke situaties en harde emoties kan op een lichtere manier worden verteld met grappige dialogen en hilarische situaties. Deze helpen om met de harde realiteit om te gaan en zijn een manier om drama met een goed gevoel te vertellen”, aldus de jury. “Het is een tragikomedie die duidelijk herkenbare moeilijke situaties laat zien, op een manier waardoor je er zelfs meer van wil zien.”
Het toonaangevende festival Prix Europa is uitgegroeid tot een zeer belangrijke referentie in de sector en verkiest jaarlijks de beste Europese televisie-, radio- en onlineproducties. Vorig jaar werden de Eén-reeksen “Tytgat chocolat” en “Goed volk” nog bekroond.

bron: Belga