Vermiste Saoedische journalist – Turkse politie doorzoekt consulaat tweede keer

De Turkse politie heeft woensdag niet alleen de woning van de Saoedische consul in Istanboel doorzocht in het onderzoek naar de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, maar ook het consulaat zelf. Eerder deze week werd het consulaat ook al doorzocht.
Khashoggi, medewerker van de Washington Post, is vermist sinds hij het consulaat binnenstapte op 2 oktober. Hij wou er formaliteiten in orde brengen voor zijn huwelijk. Turkije verdenkt Saoedi-Arabië ervan dat het de journalist heeft vermoord, maar dat wordt ontkend. De eerste huiszoeking gebeurde maandagnacht.
Woensdag rond 16.40 uur plaatselijke tijd begon een vijftiental speurders de woning van consul Mohammad Al-Otaibi te doorzoeken. Volgens de Turkse media was hij aanwezig in het consulaat toen de mogelijke moord op Khashoggi werd gepleegd.
Om 1.30 uur stopte de politie met de huiszoeking. Maar een deel van het speurdersteam ging in de loop van de avond naar het consulaat, dat niet veel verder ligt, om dat een tweede keer te doorzoeken. Die huiszoeking ging ’s nachts voort, zegt een fotograaf van het Franse persagentschap AFP.

Bron: Belga