Juncker verzekert Michel: “Geen probleem met België”

Juncker verzekert Michel: "Geen probleem met België"

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft premier Charles Michel op de Europese top gezegd dat er geen probleem is met België. Zo heeft de eerste minister vandaag gereageerd op het nieuws dat België eerstdaags een kritische brief van de Europese Commissie over de begroting zou ontvangen. Michel en Juncker vertoeven allebei op de Europese top die momenteel in Brussel plaatsvindt. “Hij (Juncker, nvdr.) heeft mij letterlijk gezegd: ‘Zeg aan de Belgische pers dat er geen probleem met België is'”, aldus Michel, die de berichtgeving over de Belgische begroting als “fake news” afwimpelde.

De krant De Tijd had vanochtend gemeld dat de Commissie eerstdaags een brief naar België zal sturen omdat de ontwerpbegroting voor 2019 niet voldoet. Ons land zou net als Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk tot het selecte clubje behoren dat zo’n reprimande krijgt.

“Dit is een klassieke uitwisseling van brieven tussen een land en de Commissie over onze strategie voor hervormingen en onze budgettaire situatie”, nuanceerde Michel. De premier erkent dat België nog budgettaire vooruitgang moet boeken, maar de regering heeft volgens hem al “veel inspanningen geleverd” en ervoor gekozen om de belastingen te verlagen.

bron: Belga