FIBA Europe Cup - Charleroi verliest in eigen huis eerste wedstrijd

Spirou Charleroi heeft woensdag op de eerste speeldag in groep C van de FIBA Europe Cup met 77-86 verloren van het Turkse Pinar Karsiyaka. De Turken begonnen meteen veel sterker aan de partij, en stonden na een kwart al 13-21 voor. Bij de rust was Charleroi, gecoacht door Brian Lynch, iets dichter geslopen en stond het 42-46. In het derde kwart liep Karsiyaka weer wat uit tot 59-65. In het slotkwart kwam Charleroi nooit meer in de buurt, en na 40 minuten stond de 77-86 eindstand op het bord.

Ilkan Karaman werd de grote uitblinker van de wedstrijd met 15 punten en 9 rebounds, samen met zijn ploegmaat Assem Marei, die goed was voor 12 punten en liefst 14 rebounds. Bij Charleroi hadden Rasko Katic, Cliff Hammonds en Nate Linhart elk 12 punten en 3 rebounds achter hun naam.

Op woensdag 24 oktober speelt Charleroi zijn tweede wedstrijd, op bezoek bij het Turkse Istanboel BBSK. Nog een week later komt het Nederlandse Groningen over de vloer. Na zes speeldagen plaatsen de twee beste teams uit elke poule zich voor de tweede ronde. Eerder op de avond verloor Bergen met 89-82 van Tsmoki-Minsk.