European Open – Zieke Monfils is te sterk voor titelverdediger Tsonga

European Open - Zieke Monfils is te sterk voor titelverdediger Tsonga
European Open - Zieke Monfils is te sterk voor titelverdediger Tsonga

Gaël Monfils (ATP 38) heeft zich donderdag ten koste van titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP 75) geplaatst voor de kwartfinales van de European Open in Antwerpen (hard/612.755 euro). Monflis voelde zich niet lekker, maar trok toch met 6-4, 3-6 en 6-4 aan het langste eind. Monfils vroeg een medische time-out aan na de tweede set. Vroeg in de derde set verdween hij even in de coulissen met maagproblemen. “Voor mij was het sowieso al een zware week geweest, en op de koop toe voelde ik me niet opperbest”, stelde de Fransman. “De toernooidokter stelde vast dat mijn bloeddruk aan de lage kant was en ik moest op een bepaald moment ook overgeven. Daarna ging het weer beter en slaagde ik er gelukkig in de match nog te winnen. Ik hoop dat de nacht goed verloopt. Op een bepaald moment was een opgave dichtbij. Maar ik zei tegen mezelf: ‘Laten we nog de twee volgende opslagspelletjes bekijken’. Gelukig kon ik de wedstrijd nog winnen.”
“Jo-Wilfried speelde een zeer goede wedstrijd”, vervolgde Monfils. “Het is nooit gemakkelijk spelen tegen Jo, zelfs al keerde hij terug na een lange afwezigheid.”
Tsonga vond zijn uitschakeling geen drama. “Dit is niet echt een catastrofe voor mij. Ik ben blij dat ik deze week twee goede wedstrijden heb kunnen spelen.” Tsonga was dit seizoen zeven maanden out met een blessure aan de meniscus, begin april onderging hij een knieoperatie. Pas vorige maand vierde hij zijn rentree in Metz. “Ik had graag nog beter gespeeld en meer rondes overleefd, maar dat was hier niet het doel. Ik wou vooral spelen en opnieuw van de overwinning proeven, wat gelukt is in de eerste ronde.”

bron: Belga