Dodentol na bloedbad op school in de Krim opgelopen tot 20, waaronder 9 minderjarigen

Van de dodelijke slachtoffers van de aanslag op een school in Krim zijn er negen minderjarig. Dat melden de Russische autoriteiten vandaag, die stellen dat de dader twintig mensen doodde voordat hij zelf uit het leven stapte. Zeven gewonden waren er deze ochtend nog zeer ernstig aan toe, verklaarde de Russische minister van Volksgezondheid, Veronika Skvortsova. Ze voegde eraan toe dat chirurgen bij verschillende gewonden ledematen hebben moeten amputeren. De verwondingen zijn veroorzaakt door “metalen ballen”, die verwerkt zaten in de zelfgemaakte bom die de dader liet ontploffen. Bij bepaalde slachtoffers zijn de spieren letterlijk in stukken “gehakt”, aldus Skvortsova.

Gisteren liet een 18-jarige leerling van een polytechnische school in Kertsj, in het oosten van het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim, een bom ontploffen en schoot vervolgens met een geweer op de andere leerlingen en personeelsleden. Het motief voor zijn daad is nog onduidelijk.

Uit een nieuwe balans blijkt dat er twintig dodelijke slachtoffers vielen, waarvan negen minderjarigen. Vijftien leerlingen stierven tijdens de aanslag, verklaarde de adjunct-directeur Diliarver Melgaziev aan het persagentschap TASS. De vijf andere doden zijn werknemers van de school. Onder hen zijn volgens het Russische dagblad Moskovski Komsomolets een moeder en een dochter, die allebei les gaven op de school.

De gemeente Kertsj publiceerde een lijst met de namen van de 44 gewonden, twee onder hen werden nog niet geïdentificeerd.

Bron: Belga