Dader van bloedbad in Kertsj was slachtoffer van vernederingen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De dader van de moordpartij in een beroepsschool in de Krim wou wraak nemen op studenten die hem hadden vernederd en "wilde niet langer leven". Dat beweert althans zijn vriendin, die vandaag werd geciteerd door de Russische tv-zender RT. "Hij vertelde dat hij geen vertrouwen meer had in de mensen sinds medestudenten in zijn klas hem begonnen uit te lachen, omdat hij niet was als de anderen", vertelde het vijftienjarige meisje anoniem aan RT. Om die reden wilde Vladislav (de voornaam van de dader) "niet langer leven" en wilde hij wraak nemen voor die vernederingen", voegde ze eraan toe.

Vladislav Roslyakov, een achttienjarige student elektricteit, werd door de autoriteiten geïdentificeerd als de dader van het bloedbad van gisteren, dat het leven kostte aan twintig mensen en waarbij vierenveertig anderen werden verwond. de feiten speelden zich af in de technische beroepsschool van Ketsj, op het schiereiland de Krim dat in 2014 werd ingelijfd door Rusland.

"We hadden gezamenlijke interesses want ik deed aan schiettraining. Daar was hij ook door gepassioneerd. Hij hield van verschillende types wapens", preciseerde ze op RT. "Toen we samen waren en met elkaar praatten, ging alles goed, hij was aardig en gevoelig, hij hielp me als er iets misging", zei de tiener.

De vader van de dader vertelde aan de autoriteiten dat zijn zoon gedragsproblemen had. Hij had ook geen echte vrienden. Maar hij heeft nooit een signaal gegeven dat hij in staat was tot een dergelijk bloedbad, citeerde de krant Izvestia hem.

De Russische president Vladimir Poetin zei dat globalisering, vooral via internet, de schuld had van het bloedbad in Kertsj. "De tragedie van gisteren is blijkbaar het resultaat van onder andere globalisering, hoe vreemd het ook mag lijken", zei Poetin op een beleidsforum in Sotsji. "Alles is begonnen met de bekende tragische gebeurtenissen op scholen in de Verenigde Staten", zei Poetin in een commentaar aan het persbureau TASS.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en op zelfmoord1813.be.

bron: Belga