"Steeds meer volwassenen vieren Halloween"

U zou het haast vergeten in deze warme temperaturen, maar Halloween staat bijna voor de deur. Van oudsher een feest voor kinderen, maar ook steeds meer volwassenen mengen zich in het feestgedruis. Kenners spreken van “een groot verschil in vergelijking met vijf jaar geleden.”
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Eventplanners krijgen naar eigen zeggen de laatste tijd opvallend meer verzoeken van bedrijven die een themafeest willen geven in halloweenstijl. “Denk niet aan herfstige taferelen vol pompoenen en bladeren, maar aan echte horror die knipoogt naar de sfeer - skeletten incluis - die in een oud kasteel hangt. We hebben zelf een tafel ontworpen in de vorm van een doodskist om te verhuren”, zegt mede-eigenaar Tessa Labeau van Amuse Amusant in Merelbeke aan Het Nieuwsblad. “Een ander duidelijk thema is ‘de losgeslagen laborant', die allerlei vreemde experimenten begint uit te voeren. In dat kader werken we vaak met droog ijs. Dat geeft een koude rook die het allemaal geloofwaardiger maakt. En er zijn uiteraard ook hapjes in stijl. Denk aan een gandaham, gepresenteerd met een bijl erin en véél tomatensap.”

Vanuit Amerika overgewaaid

Volgens Tessa is de trend vooral merkbaar in bedrijven die roots hebben in de Verenigde Staten en waar veel jonge mensen werken. “Die Amerikaanse bedrijven brengen hun identiteit mee naar hier. Als er vijf jaar geleden slechts 20 procent verkleed kwam opdagen, dan is het nu zo goed als iedereen. Mensen zijn meer dan ooit betrokken bij de beleving.”