Netflix is nefast voor ons seksleven

Netflix is nefast voor ons seksleven
Foto Unsplash

Na een lange werkdag gezellig met je partner een avondje series kijken met Netflix. Wie houdt er niet van? Enig minpuntje: je seksleven fleurt er niet van op.

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om zowel binnen- als buitenlandse tv-programma’s te kijken. Veel van die series zijn dan ook nog eens bingewaardig. En dat gaat ten koste van onze vrijpartijtjes. Volgens een Nederlands onderzoek van PanelWizard geeft 17% van de 1.110 ondervraagde Nederlanders aan dat hij door het het grote aanbod minder vaak rollebolt met zijn partner dan dat hij eigenlijk zou willen. Bovendien blijkt dat 20% van de ondervraagde mannen niet te spreken is over de invloed van streamingdiensten op zijn seksleven, tegenover 15% van de vrouwen.

Smartphone

Ook vindt een kwart van de deelnemers dat het veelvuldig gebruik van de smartphone een negatieve invloed heeft op zijn relatie. Vooral het seksleven van veertigplussers is er vatbaar voor (46%), terwijl dat bij jongeren maar 34% is. Een stuk lager dus. Vanavond maar eens niet te hard chillen en Netflixen?