In deze periode worden de meeste kindjes gemaakt

In deze periode worden de meeste kindjes gemaakt
Foto Unsplash

Worden er in bepaalde maanden meer kinderen verwerkt dan anders? Volgens wetenschappers is het zeker geen fabel. Zo zou oktober een piekmaand zijn om zwanger te worden. 

Onderzoek heeft aangetoond dat oktober de meest vruchtbare maand van het jaar is. Niet zo gek natuurlijk aangezien we door het koude weer sneller bij elkaar in bed kruipen. Volgens statistieken van de Belgische overheid blijkt dat er dus in juli de meeste kindjes geboren worden.

Groot verschil

Gemiddeld worden er zo’n 10.368 kinderen per maand geboren. In juli waren dat er 11.240. Dat betekent dat er in oktober maar liefst 8,5 baby’tjes gemaakt worden.

Licht en temperatuur

Een officiële reden voor de stijging is er niet. Onderzoekers vermoeden dat het seizoen net zoals bij dieren een rol speelt. Ook licht en temperatuur kunnen het aantal zwangerschappen beïnvloeden. Een vroege herfstdag verhoogt de kans op een zwangerschap. De temperatuur schommelt dan tussen de 10 en de 20 graden en buiten is het nog vrij licht. Als dit klopt, gaan we door deze extreme nazomer veel kindjes hebben in juli.