Diane von Furstenberg bevestigt: Draag je geliefde outfit gerust meerdere keren

Diane von Furstenberg bevestigt: Draag je geliefde outfit gerust meerdere keren
Belga / J.L. Flemal

Lig je ’s avonds in bed al te piekeren over de outfit die je de volgende dag wil dragen omdat je niet twee keer dezelfde kleren wil dragen? Geen zorgen, modeontwerpster Diane von Furstenberg geeft aan dat het helemaal geen schande is om je outfit meerdere keren te dragen.

Uit een enquête bij 2.700 vrouwen blijkt dat maar liefst 49% zich al eens schaamde omdat ze twee keer dezelfde outfit droeg naar het werk of naar een feestje. “Je favoriete kleding opnieuw dragen, is net een teken dat je een sterke persoonlijke stijl hebt”, zei het Belgisch-Amerikaanse mode-icoon Diane von Furstenberg tijdens een interview voor het online magazine Thrive Global.

Eigen stijl

“Het is beter om een kwaliteitsvol mooi stuk meerdere keren te dragen dan elke dag iets nieuws dat niets uitstraalt of van slechte kwaliteit is. Bovendien, jij weet wat goed bij je past en het zou zonde zijn om je meest geliefde kledingstukken maar een keer het daglicht te laten zien. Draag je iets wat je leuk vindt, dat je misschien zelfs in verschillende kleuren hebt, dan pas begin je een eigen stijl te creëren. Ik ben dus helemaal pro herhaling”, aldus de ontwerpster.