Vermiste Saoedische journalist – Verdachten uit omgeving van Saoedische kroonprins

Een van de mannen die de Turkse autoriteiten verdenken van de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in Istanboel behoort tot de entourage van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat schrijft de New York Times dinsdagavond.
De krant publiceert verschillende foto’s om het verhaal te ondersteunen. De verdachte, Maher Abdulaziz Mutreb, vergezelde de prins tijdens een bezoek aan de VS in maart 2018, en aan Madrid en Parijs in april 2018.
De Turkse autoriteiten verspreidden een foto van hem als hij aankomt op de luchthaven van Istanboel. Mohamed bin Salman, of ‘MBS’, en zijn vader, koning Salman, ontkennen dat ze weten wat de Saoedische journalist is overkomen. Die leefde sinds 2017 in ballingschap in de VS, nadat hij in Saoedi-Arabië uit de gratie was gevallen.
Intussen toonden de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7 en de hoge vertegenwoordiger van de EU zich dinsdag ook “zeer bezorgd” over de verdwijning van de journalist. Ze riepen op tot een “diepgaand, geloofwaardig, transparant en snel” onderzoek van Saoedi-Arabië.

Bron: Belga