Verantwoordelijke LGBT-vereniging aangevallen op straat in Parijs

Verantwoordelijke LGBT-vereniging aangevallen op straat in Parijs

Guillaume Mélanie, de voorzitter van Urgences Homophobie, een vereniging die zich inzet voor LGBT-vluchtelingen die in hun land van herkomst gevaar lopen, is gisteravond in Parijs het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Dat bericht AFP vandaag. Het incident vond dinsdagavond iets na middernacht plaats aan de uitgang van een restaurant in het centrum van de stad, stelt Guillaume Mélanie, die een foto van zijn toegetakelde gezicht op Twitter plaatste.

“We vierden de toekenning van een verblijfsvergunning van iemand. We blokkeerden de doorgang in de straat een beetje en een man duwde ons gewelddadig aan de kant”, vertelt hij. “Ik zei ‘kalm aan’, waarop een andere man die bij de eerste hoorde me ‘vuile homo’ toeriep en ‘ze zouden jullie in brand moeten steken’ en me vervolgens een stevige klap gaf in het gezicht”, bevestigt Mélanie, die vandaag een klacht zal indienen.

“Onze klachten moeten onderzocht en niet geklasseerd worden zonder gevolg. Anders blijft het gevoel van straffeloosheid bestaan”, klinkt het nog.

De voorbij weken hebben verschillende homofobe incidenten plaatsgevonden in Parijs. Op 18 september werd een jonge comedian beledigd en geslagen aan de uitgang van een theaterzaal in het twintigste arrondissement. Op 6 oktober werden twee mannen aangevallen door twee mensen in het negentiende arrondissement toen ze elkaar een kus gaven. Een van de twee daders is veroordeeld tot een jaar celstraf.

De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, betuigde haar steun aan Mélanie. Ze nodigde verschillende actoren, waaronder de politie en de procureur van Parijs, al uit op het stadhuis om het probleem te bespreken.

bron: Belga