Pascal Ackermann houdt Quick-Step Floors van recordzege

Pascal Ackermann houdt Quick-Step Floors van recordzege

Quick-Step Floors moet nog minstens een dag langer geduld hebben voor de verhoopte 72e recordzege. In de tweede rit van de Chinese Ronde van Guangxi werd zijn Nederlander Fabio Jakobsen in de massasprint geklopt door Duits kampioen Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe). Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) blijft aan de leiding. De zo goed als biljartvlakke tocht van 145 kilometer tussen Beihai en Qinzhou was voorbestemd om op een massasprint te gaan eindigen. Vroeg in de etappe vertrok er na enkele schermutselingen een vlucht van vijf: Rémi Cavagna, Alex Dowsett, Yousif Mirza, Andrei Grivko en Feng Chung Kai. Hun belangrijkste vijanden waren de sprintersploegen in het peloton én de striemende regen.

Cavagna, een jonge Fransman van Quick-Step Floors, bleek de sterkste voorin: hij won 2 van 3 tussensprinten, reed in de finale solo weg en hield stand tot vier kilometer voor de finish. Daardoor zaten zijn ploegmaats achterin in een figuurlijke zetel in de voorbereiding op de spurt van het peloton in de kletsnatte straten van Qinzhou.

Toch leverde dat niet de zege op: de 22-jarige Jakobsen, dinsdag al derde, beet de tanden stuk op Ackermann, die duidelijk de snelste was. De 24-jarige Duitser beleefde in 2018 zijn doorbraakseizoen. Hij won niet alleen in het Duits kampioenschap en de Brussels Cycling Classic, maar was ook zesmaal de snelste in een sprint in de WorldTour.

Groenewegen, de ritwinnaar van gisteren, sprintte naar de derde plek. Dat volstond voor een nieuwe dag in de rode leiderstrui. Er eindigden drie Belgen in de top tien van de etappe: Lawrence Naesen (Lotto Soudal) werd vierde, zijn ploegmaat Enzo Wouters negende. Jenthe Biermans (Katusha-Alpecin) was achtste.

Morgen is de derde sprintkans op rij in deze Ronde van Guangxi. Vier lokale rondes in en om Nanning zorgen voor een totaalafstand van 127 kilometer.

bron: Belga