Miljoenenclaim voor minister Schauvliege

Miljoenenclaim voor minister Schauvliege

Het lawaai van de containerterminal Antwerp East aan het Albertkanaal in Grobbendonk is al geruime tijd een ergernis van enkele buurtbewoners. Maatregelen tegen de lawaaihinder maakten dat de terminal minder opbrengt, en dus stuurde uitbater DP World een dagvaarding naar Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Er is sprake van een claim van tientallen miljoenen euro, zo schrijft de Gazet Van Antwerpen. DP World baat de containerterminal sinds 2012 uit, samen met Havenbedrijf Antwerpen. Aanvankelijk kon er de klok rond worden gewerkt, maar dat leidde tot klachten van buurtbewoners. Omdat de geluidsnormen van de Vlaamse Milieumaatschappij werden overschreden, moest de terminal zich aan de kantooruren houden en is de uitbating verlieslatend.

Het bedrijf is een rechtszaak opgestart tegen minister Schauvliege en tegen de Vlaamse Waterweg, de concessiegever. Er zou sprake zijn van een claim van ongeveer 40 miljoen euro, schrijft GVA.

Op het kabinet van Schauvliege wil men nauwelijks iets kwijt over de zaak, enkel dat de dagvaarding van vorig jaar dateert en beheerd wordt door het kabinet van minister-president Geert Bourgeois.

bron: Belga