Israël reageert met luchtaanval na raketten uit Gazastrook

Israël reageert met luchtaanval na raketten uit Gazastrook

Nadat er met raketten is geschoten vanuit de Gazastrook heeft de Israëlische luchtmacht dinsdagnacht een aanval uitgevoerd op het kustgebied. Drie Palestijnen raakten daarbij gewond, zegt het ministerie van Gezondheid in Gaza.
Een raket sloeg in de Israëlische woestijnstad Beër Sjeva in, zegt de politie. De raket trof een woning waarin zich een familie bevond, maar niemand raakte gewond, zeggen de hulpdiensten. De Israëlische luchtmacht voerde vervolgens aanvallen uit op “terroristische doelwitten”. Defensieminister Avigdor Lieberman beval vanwege de raketbeschietingen de sluiting van de Israëlische grensovergangen Kerem Sjalom en Erez, bericht de Israëlische tv.

Na maandenlang protest aan de Gazastrook bedreigde Israël zondag Hamas, dat er de macht heeft, met een nieuwe militaire operatie. “Hamas heeft de boodschap blijkbaar niet begrepen”, zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. “Als ze de aanvallen en het geweld niet stoppen, zullen die op een andere manier gestopt worden – en die zullen pijn doen, zeer veel pijn doen.”

Sind eind maart zijn bij protest op de Gazastrook meer dan tweehonderd Palestijnen gedood. Eén Israëlische soldaat werd neergeschoten.

bron: Belga