Hamas veroordeelt laatste raketaanval op Israël

Hamas veroordeelt laatste raketaanval op Israël

De Palestijnse islamistische beweging Hamas die de Gazastrook bestuurt heeft de laatste raketaanval van afgelopen nacht op Israël veroordeeld, die Israëlische vergeldingsaanvallen uitlokte. In een gezamenlijke verklaring met geallieerde gewapende groeperingen in de kuststrook zegt Hamas “alle onverantwoordelijke pogingen” af te keuren, die de Egyptische bemiddelingspogingen om een wapenstilstand voor lange duur te bekomen ondermijnen. “Met inbegrip van de raketaanval van afgelopen nacht”, klonk het.

De woordvoerder van het Israëlische leger verklaarde Hamas verantwoordelijk te achten voor de aanvallen, maar Hamas ontkent erachter te zitten. Het Israëlische leger heeft in de nacht van dinsdag op woensdag vergeldingsaanvallen uitgevoerd. Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza kwam een 25-jarige Palestijn om.

Aan Israëlische zijde raakten twee burgers lichtgewond, toen ze dekking zochten voor de twee raketten die vanuit de Gazastrook werden afgevuurd. Een van de raketten reikte ongewoon ver, en sloeg in op een huis in de Israëlische stad Beër Sjeva.

bron: Belga