Poetin op 11 november in Parijs

Poetin op 11 november in Parijs

De Russische president Vladimir Poetin zakt op 11 november af naar Parijs om er de herdenkingsplechtigheden ter ere van 100 jaar Wapenstilstand bij te wonen. Dat heeft het Kremlin vandaag gemeld. Ook Amerikaans president Donald Trump kondigde eerder al zijn aanwezigheid aan. “De president zal deelnemen aan de herdenkingsplechtigheden op de Champs-Élysées, daarna aan de werklunch georganiseerd door president Macron”, zegt de woordvoerder van de Russische regering, Joeri Oesjakov. “Hij zal ook bloemen neerleggen aan het monument van de Russische expeditietroepen op de Parijse kades dat hij enkele jaren geleden zelf inhuldigde.”

Volgens Oesjakov is “de kwestie van onderhandelingen” met de Amerikaanse president Donald Trump “op dit moment niet aan de orde”.

In totaal heeft Frans president Emmanuel Macron meer dan tachtig staatshoofden, regeringsleiders en vertegenwoordigers van internationale organisaties uitgenodigd voor Wapenstilstand in Parijs. In herinnering aan de honderdste verjaardag van het einde van Eerste Wereldoorlog zijn grote herdenkingsplechtigheden gepland in de Franse hoofdstad.

bron: Belga