Golden Tracks Awards – Thiam bij finalistes Europees Atlete van het Jaar, Sacoor op shortlist Rising Star

Golden Tracks Awards - Thiam bij finalistes Europees Atlete van het Jaar

Nafissatou Thiam is bij de drie finalistes die kans maken om Europees Atlete van het Jaar te worden. Dat maakte de Europese Atletiekfederatie dinsdag bekend. De 24-jarige Naamse heeft nog de concurrentie van de Britse sprintster Dina Asher-Smith en de Griekse polsstokspringster Ekaterini Stefanidi, die zichzelf kan opvolgen. Thiam was al olympisch- en wereldkampioene op de zevenkamp en maakte dit jaar haar Grand Slam compleet door ook de Europese titel te pakken. Daarnaast won Thiam voor het tweede jaar op rij de prestigieuze Hypo-Meeting in Götzis.
Bij de mannen zijn er nog vier kandidaten om de Duitse speerwerper Jonathan Vetter op te volgen als Europees Atleet van het Jaar. Dat zijn de Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis, de Turkse sprinter Ramil Guliyev, de Noorse 1.500- en 5.000 meter-loper Jakob Ingebrigtsen en de Franse tienkamper Kevin Mayer.
Jonathan Sacoor kan ook nog in de prijzen vallen. Hij is één van drie kanshebbers om tot “Rising Star” verkozen te worden, maar moet in die categorie wel opboksen tegen Duplantis en Ingebrigtsen. De 19-jarige Sacoor werd deze zomer in Tampere wereldkampioen bij de junioren op de 400 meter. Daarna won hij in augustus Europees goud met de Belgian Tornados op de 4×400 meter en schreef hij de 400 meter op zijn naam tijdens de Memorial Van Damme.
Bij de meisjes kunnen de Ierse loopster Sarah Healy (1.500 en 3.000 meter), de Wit-Russische hordeloopster Elvira Herman en de Spaanse zevenkampster Maria Vicente nog tot rijzende ster verkozen worden.
De winnaars worden vrijdag 26 oktober op de Golden Track Awards in het Zwitserse Lausanne bekendgemaakt.

.

bron: Belga