Verdwaalde toerist gered vanop klif in Canada

Instagram / @northshorerescue
Een Britse toerist die een wandelapp op zijn telefoon blindelings vertrouwde bij het uitstippelen van een wandelroute in Canada, kwam in een hachelijke situatie terecht. Hij moest vanop een gevaarlijke klif gered worden. 
De toerist was maandagmorgen in alle vroegte aan zijn klimtocht in westelijk Canada begonnen. De 37-jarige Michael Buckingham volgde een route met behulp van de app ‘Maps.me’ en wilde voor het donker terug zijn, ware het niet dat de app geen rekening hield met de steile hellingen van het uitgekozen terrein.

Hopeloos verdwaald

Toen de man zich realiseerde dat hij hopeloos verloren was gelopen, besloot hij om weer af te dalen. Toen kwam hij op een overwoekerd pad terecht terwijl het begon te schemeren en de mist steeds hardnekkiger het zicht beperkte.

Toen de nevel weer optrok, besefte de wandelaar in wat voor een hachelijke positie hij zich bevond: op de rand van een duizelingwekkende bergwand. “Vijftien uur lang dacht ik dat ik ging sterven”, vertelde de Brit aan lokale media. Hij plaatste zijn oranje T-shirt op een stuk rots om de aandacht te trekken.

Instagram / @northshorerescue

Uiteindelijk kon hij een andere wandelaar die hij eerder op de dag had ontmoet, telefonisch bereiken. Die waarschuwde op zijn beurt de hulpdiensten. Door de slechte zichtbaarheid was pas de volgende dag een reddingsactie mogelijk. “Toen ik de helikopter zag, begon ik te huilen als een klein kind”, vertelde Buckingham. “Ik kan mijn redders niet genoeg bedanken. Zelfs als ik er nu nog aan denk, komen de tranen me in de ogen.”

Bron: The Times, cbc.ca