Vincent Kompany leert Brusselse werkzoekenden Nederlands

Voor het tweede jaar op rij lanceert Actiris, de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst, een campagne waarin Vincent Kompany de Brusselse werkzoekenden motiveert om Nederlands te leren. Dit jaar maken ze zelfs kans op een les Nederlands van de stervoetballer en zijn kompaan, YouTube-fenomeen Abdel en Vrai.

Wie in Brussel aan de slag wilt, kan maar beter een mondje Frans én Nederlands spreken. Daarom wil Actiris samen met Vincent Kompany opnieuw Brusselaars aansporen om lessen Nederlands te volgen. Dit jaar kunnen de Brusselse werkzoekenden ook deelnemen aan een wedstrijd om een les Nederlands van de Rode Duivel te winnen.
«Ik vind het belangrijk dat we na het succes van vorig jaar een stapje verder gaan. Daarom ben ik ook zo blij met de inzet van Abdel. Ik hoop dat we samen de jonge werkzoekenden opnieuw kunnen inspireren om via Actiris Nederlands te leren en hun kansen op werk te vergroten», vertelt Vincent Kompany.

J’apprends le flamand avec Vincent

Op de website van de vorige succesvolle campagne ‘japprendsleflamandavecvincent’ kunnen de Brusselse werkzoekenden een korte test afleggen om te bepalen welke lesmethode het beste bij hen past. Dat kan een beroeps- of opleidingstraject bij VDAB Brussel zijn. Wie in Brussel zonder job zit, kan ook taalcheques aanvragen waarmee je volledig gratis lessen Nederlands kan volgen bij organisaties als Het Huis van het Nederlands.

Na de test kunnen de werkzoekenden zich inschrijven om kans te maken op een Nederlandse les van leraar Vincent Kompany. De wedstrijd loopt nog tot woensdag 7 november 2018.

www.japprendsleflamandavecvincent.brussels