“Vlaams Belang verdubbelt score van 2014”

Vlaams Belang verdubbelt score van 2014

“De verkiezingen van 14 oktober hebben het Vlaams Belang opnieuw op de politieke kaart gezet. Met meer dan een half miljoen stemmen verdubbelt de Vlaams-nationale partij haar score van 2014”, zo blikt voorzitter Tom Van Grieken na het partijbureau terug op de lokale verkiezingen. Vlaams Belang is nu vertegenwoordigd in 140 in plaats van 100 gemeenten, met 356 verkozenen tegen 214 zes jaar geleden, een toename van bijna 70 procent. De partij verwijst ook naar een aantal steden en gemeenten waar het Vlaams Belang tot de leidende partijen behoort: Denderleeuw 26%, Roeselare 15%, Meerhout 18%, Ninove 40%, Stabroek, 20%, Wijnegem 16%, Maaseik 15%, Schoten 21%, Turnhout 18%, Aalst 17%, Buggenhout 17%, Sint-Niklaas 17%, Oostende 13% en Temse 15%.

In 16 gemeenten hebben Vlaams Belang en N-VA samen een absolute meerderheid, zoals in Aalst, Aartselaar, Antwerpen, Arendonk, Boom, Brasschaat, Brecht, Edegem, Evergem, Izegem, Lille, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wommelgem. “Het Vlaams Belang reikt dan ook klaar en duidelijk de hand om samen met de N-VA in die gemeenten meerderheden te vormen om een echt rechts en Vlaams beleid te kunnen voeren en zo de wil van het volk om te zetten in daden. De N-VA moet er niet uit, het Vlaams Belang moet erin!”, roept de Vlaams Belangvoorzitter op.

“Dat wij ondanks moeilijke omstandigheden – vreemdelingenstemrecht en 105.000 nieuwe-Belgen – toch fors vooruitgaan, is een enorme electorale prestatie. Het betekent ook dat het proportioneel Vlaams electoraal gewicht enorm is verschoven richting Vlaams Belang”, meent Tom Van Grieken. “Dit is niet alleen een overwinning voor onze partij, het is een overwinning van de gewone Vlaming die zich verzet tegen de toenemende immigratie die onze welvaart, onze cultuur en ons sociaal model op de helling zet”.

bron: Belga