Verkiezingen18 - Oudsbergen: Lode Ceyssens (CD&V) eerste burgemeester van fusiegemeente

door
Belga
Leestijd 2 min.

CD&V heeft in Oudsbergen - de Limburgse fusiegemeente van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek - een absolute meerderheid behaald. Huidig burgemeester van Meeuwen-Gruitrode Lode Ceyssens wordt de eerste burgemeester van de nieuwe gemeente. CD&V staat traditioneel sterk in Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek. De christendemocraten hebben er al decennialang een absolute meerderheid. Hoewel de uitslag dus niet echt als een verrassing kwam, is lijsttrekker Lode Ceyssens toch erg blij met een score van 54,2 procent. "Het was toch wel spannend. Het was natuurlijk een nieuwe gemeente waarvoor de inwoners vandaag gingen stemmen", zegt Ceyssens. "Ondanks het feit dat we al veel vertrouwen hadden gekregen van de mensen toen we spraken over de fusie en het vertrouwen dat we hoorden tijdens de campagne, is het natuurlijk afwachten op een verkiezingsdag."

CD&V Oudsbergen heeft naar eigen zeggen een leuke campagne achter de rug in de gemeente die vanaf januari 2019 het licht ziet. "Het was een speciale campagne, in die zin dat we ook campagne gingen voeren in Opglabbeek, een nieuwe gemeente. De ontvangst is daar echter dermate hartelijk geweest voor ons, maar ook voor de mensen van Opglabbeek is die hartelijk geweest in Meeuwen-Gruitrode. En dat doet het beste verhopen voor Oudsbergen om één mooie gemeente te worden", aldus Ceyssens.

In Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek koos CD&V er steevast voor om alleen te regeren, en ook in Oudsbergen zal dat niet anders zijn. "We hebben een absolute meerderheid die voldoende ruim is met drie zetels op overschot. We willen van Oudsbergen een mooie gemeente maken, waar acht verschillende dorpen in liggen, en waar het erg goed is om te wonen", besluit de nieuwe burgemeester.

bron: Belga