Verkiezingen18 - Hemiskem: CD&V-Groen stapt opnieuw in coalitie met sp.a

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Hemiksem heeft het kartel CD&V-Groen, dat afgetekend de grootste fractie werd met 9 zetels op 21, een akkoord bereikt met huidig coalitiepartner sp.a (3 zetels) om een meerderheid te vormen. Huidig burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) verlengt zijn mandaat. Het kartel bezorgde CD&V 2 extra zetels ten opzichte van het eigen resultaat in 2012. Bouckaert won met 1.189 stuks ook de strijd om het grootste aantal voorkeurstemmen. Sp.a daarentegen kreeg een tik en verloor 3 zetels, maar wordt dus toch opnieuw opgenomen in de coalitie. De oppositie is behoorlijk versnipperd, met 4 zetels voor N-VA, 2 voor zowel Vlaams Belang en Hemiksem Vooruit en eentje voor Open Vld.

"De bevolking heeft duidelijk het beleid van de afgelopen zes jaar geapprecieerd en continuïteit is belangrijk voor het functioneren van de gemeente", stelt CD&V maandagavond. "Het zetelverlies van sp.a bij deze verkiezingen is geen directe afstraffing van het beleid maar heeft andere oorzaken."

Bouckaert blijft burgemeester en krijgt nog 2 CD&V-schepenen naast zich. Groen (2) en sp.a (1) krijgen de overige schepenen toebedeeld.

bron: Belga