Verkiezingen18 - Hasselt: Coalitiepartners delen visie, "het klikt tussen deze mensen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Hasselse coalitiepartners N-VA, RoodGroen+ en Open Vld hebben naar eigen zeggen zowel inhoudelijk als menselijk heel wat gemeenschappelijk. "Ik kan u vanuit de grond van mijn hart zeggen dat het tussen deze mensen klikt", zei Steven Vandeput (N-VA) in de TVL-studio. RoodGroen+ kon als tweede grootste partij van Hasselt de burgemeesterssjerp niet opeisen in een coalitie met N-VA en Open Vld. "We hebben heel goed over de inhoud gepraat en dat was voor mij heel belangrijk. Ik heb vastgesteld dat we daar een stevige overlap hebben gevonden", zei lijsttrekker Marc Schepers (sp.a) bij TVL. "We hebben vastgesteld dat de onderhandelingen met CD&V tot niets hebben geleid, omdat we te weinig stoeltjes hadden."

Open Vld moet mee zorgen voor een stabiele meerderheid. "Ik mis vandaag een visie in de stad. Het is belangrijk dat we een richting aangeven waar we naartoe willen", aldus Hans Similon (Open Vld). "Ik heb aan tafel gemerkt dat die visie er wel is en dat we wel dezelfde toekomst willen voor de stad. We kwamen al heel snel tot een aantal overeenkomsten."

Ook Groen maakt deel uit van het bestuur en wil uiteraard voor groene accenten zorgen. "Ik denk dat dat een domein is waar we elkaar zeker goed in vinden. In de gemeenteraad waren we het daar al vaker over eens, ook al had je het verschil tussen meerderheid en oppositie", stelt Joost Venken (Groen). "We zijn blij met ons resultaat en stappen dan ook met veel vertrouwen in deze coalitie."

bron: Belga