Verkiezingen18 – Daniël Vanhessche en Hendrik Bogaert delen CD&V-sjerp in Jabbeke

Jabbeke krijgt de komende zes jaar twee burgemeesters. Daniël Vanhessche doet de komende drie jaar nog verder, maar daarna volgt Hendrik Bogaert hem op. Dat melden ze maandagavond. CD&V scoorde een meerderheid in Jabbeke. CD&V behield een absolute meerderheid met 14 op 23 zetels. Enige knoop die nog moest ontward worden, was wie de sjerp zou dragen. Bogaert haalde 250 voorkeurstemmen meer dan de burgemeester vanuit positie vijf. Er is nu een overeenkomst dat Hendrik Bogaert na drie jaar de sjerp terug mag overnemen van Daniël Vanhessche.
In 2011 gebeurde er nog een omgekeerde beweging toen Bogaert staatssecretaris werd in de regering Di Rupo. Hij was daarvoor al vier jaar lang burgemeester.
Beide burgemeesters willen zich wel openstellen. “Beleid voeren met een meerderheid betekent ook dat er ten volle rekening wordt gehouden met de inhoudelijke opmerkingen van alle inwoners”, melden ze samen. “We hebben de ambitie om verder een groene, warme en kwaliteitsvolle gemeente te zijn. Goede dienstverlening en heldere communicatie zijn hierbij concrete stappen.”

bron: Belga