Stoffel Vandoorne gaat in elektrische Formule E racen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stoffel Vandoorne zet zijn autosportcarrière verder in het elektrische Formule E-kampioenschap. De West-Vlaming gaat aan de slag bij de Duitse renstal HWA Racelab (Mercedes), zo is vandaag bevestigd. Het nieuws is geen verrassing. Vorige week stelde HWA zijn wagen én eerste rijder, de Brit Gary Paffett, voor. Toen al werd gezegd dat de 26-jarige Vandoorne mogelijk de tweede rijder zou worden. Hij lag volgens gespecialiseerde media in de balans met de Duitser Maro Engel.

Vandoorne is momenteel bezig aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1. Hij moest voor 2019 echter uitkijken naar iets nieuws omdat hij zijn zitje bij McLaren kwijtspeelt aan Lando Norris.

Er staan dit F1-seizoen nog vier GP's op het programma. Vandoorne haalde in de eerste vier races drie keer de top tien, maar daarna scoorde hij (vooral door een niet-competitieve wagen) geen WK-punten meer.

De Formule E-competitie begint op 15 december in Saoedi-Arabië. Afgelopen seizoen ging de titel naar de Fransman Jean-Eric Vergne (Techeetah). Jérôme d'Ambrosio (Dragon Racing) eindigde als veertiende.

bron: Belga