Simona Halep sluit tennisseizoen opnieuw af als nummer 1

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor het tweede jaar op rij zal Simona Halep het tennisseizoen beëindigen als nummer 1 van de wereld. Dat bevestigt de WTA vandaag op zijn website. De 27-jarige Roemeense won in 2018 met Roland Garros haar allereerste grandslamtitel. Daarvoor haalde ze de finale op de Australian Open. Op de twee andere grandslams, Wimbledon (derde ronde) en US Open (eerste ronde), kende ze minder succes. Halep won dit seizoen ook de toernooien van Shenzhen en Montreal en speelde finales in Rome en Cincinnati.

Halep werd voor het eerst nummer 1 op 9 oktober 2017. Haar teller zal op 53 weken staan wanneer dit seizoen erop zit. Daarmee haalt ze net de top tien in de ranglijst aller tijden. Justine Henin staat zevende met 117 weken, Steffi Graf leidt met 377 weken.

"Het seizoen als nummer 1 eindigen was vorig jaar een hele eer voor mij. Dit nu opnieuw doen, vind ik een heel speciale verwezenlijking. Vooral omdat ik dit jaar mijn eerste grandslam won", zegt Halep. "Het maakt mij trots mijn naam te zien staan tussen die andere legendes die het jaar beëindigden als nummer 1."

bron: Belga