Elise Mertens zakt naar plaats 16, Alison Van Uytvanck maakt sprongetje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens moet vandaag een positie inleveren op de WTA-ranking. De Limburgse staat zestiende. Mertens was afgelopen week aan de slag op het toernooi in het Chinese Tianjin. Ze moest er door pijn aan de arm opgeven in de kwartfinales. Deze week komt Belgiës beste tennisster in actie op de Kremlin Cup in Moskou. Ze opent er als zevende reekshoofd tegen de Britse Johanna Konta (WTA 44).

Alison Van Uytvanck boekt zeven plaatsen winst en wipt van 56 naar 49. "Ali" haalde afgelopen week de halve finales in het Oostenrijkse Linz.

Kirsten Flipkens, de derde Belgische in de top honderd, levert een positie in en belandt op nummer 52.

Helemaal bovenaan het klassement blijft de Roemeense Simona Halep de wet dicteren voor de Deense Caroline Wozniacki en de Duitse Angelique Kerber. De Française Caroline Garcia springt dankzij haar titel in Tianjin vier plaatsen vooruit naar nummer 12.

Lager op de raking stijgt de Italiaanse Camila Giorgi na haar toernooizege in Linz van 32 naar 28.

Dé klimmer van de week is de Oekraïense Dayana Yastremska. Zij pakte op haar achttiende haar allereerste WTA-titel in Hongkong. Dat vertaalt zich op de ranking in een sprong van 102 naar 66.

De Oekraïense belofte treedt deze week aan op het toernooi van Luxemburg. Daar speelt ze in de eerste ronde tegen Kirsten Flipkens. Alison Van Uyvanck, de tweede Belg op de tabel, treft de Duitse Andrea Petkovic (WTA 67).

bron: Belga