Droge en zachte week voor de boeg

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft deze week droog en erg zacht voor de tijd van het jaar, al wordt het geleidelijk wat frisser. Na de werkweek volgt een aangenaam weekend met vooral zondag veel zon. Het begin van volgende week kondigt zich aan als grijs en regenachtig, meldt het KMI. Deze namiddag wisselen opklaringen en hoge en middelhoge wolkenvelden elkaar af. Het blijft grotendeels droog en vanaf het zuiden worden de opklaringen breder en talrijker. In het noorden van het land blijft de bewolking bijgevolg langer hangen. Het blijft erg zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 20 en 22 graden in de Ardennen en tot 24 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest en krimpt later naar zuid tot zuidoost.

Vanavond en -nacht wordt het licht bewolkt tot helder, met vooral over het noorden van het land meer hoge bewolking. Minima tussen 8 en 14 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke of zuidoostelijke richting.

Morgen wordt droog en zonnig weer met enkele hoge wolkensluiers verwacht. Het wordt opnieuw iets warmer dan vandaag met temperaturen tussen 20 en 23 graden in Hoog-België en tussen 23 en 25 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidoost. Tijdens de nacht van morgen op woensdag blijft het rustig en droog met vanaf het westen toenemende hoge bewolking. De minima liggen tussen 8 en 14 graden.

Woensdag krijgen we vrij zonnig en droog weer. Aan de kust kunnen wat meer wolkenvelden verschijnen, maar ook daar blijft het droog. Maxima tussen 18 en 22 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Donderdag en vrijdag zorgt een slepende, maar erg verzwakte storing voor meer bewolking over het westen en het noorden van het land. Het blijft opnieuw op de meeste plaatsen droog, al kan er hier en daar wat lichte regen of motregen vallen. In het zuidoosten van het land blijft het overwegend zonnig. De temperaturen dalen richting de normale seizoenswaarden, met donderdag nog maxima rond 18 à 19 graden, vrijdag 16 à 17 graden.

Komend weekend is er nog mooi najaarsweer met vooral zondag veel zon. Op de meeste plaatsen liggen de maxima tussen 15 en 18 graden. Maandag lijkt een actieve storing van west naar oost over het land te zullen trekken, met grijs en regenachtig weer als gevolg. Maxima rond 13 of 14 graden.

bron: Belga