Bejaarde vrouw drinkt al meer dan 60 jaar Pepsi

Foto Unsplash

Een bejaarde vrouw dankt het geheim van haar goede gezondheid aan Pepsi. Sinds 1954 drinkt Jackie Page makkelijk vier blikjes per dag. “Ik beschouw het niet als een verslaving”, aldus de Britse in The Daily Mirror. 

De vrouw uit Surrey omschrijft zich als fit, gezond en slank. Voor haar het bewijs dat cola niet per se ongezond is. Ook al drinkt ze de frisdrank sinds 1954, ze beschouwt het niet als een verslaving. “Het is geen verslaving nee, het is gewoon iets waarvan ik hou”, aldus de gepensioneerde huisvrouw. “Sommige mensen vinden het raar en wijzen mij er op dat het ongezond is, maar daar trek ik mij niets van aan. Ik lust geen water en zal het ook nooit drinken, net zoals koffie en thee”.

Line dance

Ze drinkt wel alleen maar blikjes en geen flessen. “Ik ben tot enkele jaren geleden erg slank geweest. Dat ik nu wat zwaarder ben, komt omdat ik minder beweeg. Vroeger deed ik nog aan line dancing”. Ook de waarschuwing dat zoveel suiker slecht is voor de tanden, slaagt ze in de wind. “Mijn generatie bestaat uit oorlogskinderen. We hebben allemaal een slecht gebit. Er is geen bewijs dat het door de cola komt.”

Ziekenhuis

In totaal heeft ze al voor meer dan 75.000 euro aan Pepsi gedronken. Er is ook geen gelegenheid die aan haar voorbij gaat of ze grijpt naar het zoete drankje. Behalve dan die keer dat ze in het ziekenhuis lag. “Kun je dat nu geloven? Ik kreeg toen alleen water.”