WB triatlon - Jelle Geens wordt tweede in Sarasota na duatlon

Jelle Geens is zondag tweede geworden in de Wereldbekermanche triatlon in het Amerikaanse Sarasota (Florida). Door de slechte kwaliteit van het water werd het zwemmen geschapt en legden de deelnemers een duatlon af van 2,5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en opnieuw 5 km lopen. Geens finishte op 48:24. De winnaar, de Fransman Vincent Luis, was slechts zes seconden sneller (48:18). De Portugees Joao Pereira eindigde derde met een tijd van 48:25. Geens won midden juni nog de Wereldbekermanche in Antwerpen. Hij werd slechts in de laatste kilometers door Luis ingehaald. In een sprint haalde hij het van Pereira.

Erwin Vanderplancke eindigde op de 42ste plaats (51:02) en Peter Denteneer werd 45ste (51:11).

Eerder op de avond werd de triatlon bij de vrouwen, eveneens omgevormd tot een duatlon, gewonnen door de Amerikaanse Renée Tomlin (54:34), voor haar landgenote Kirsten Kasper (54:35) en de Tsjechische Vendula Frintova (54:35). De enige Belgische in het klassement was Séverine Bouchez, met een 40ste plaats (58:17). Valérie Barthelemy werd gediskwalificeerd.

Bron: Belga