Ironman Hawaï – “Een droom die werkelijkheid wordt”

Triatleet Bart Aernouts heeft zaterdag op de Ironman in Hawaï een van de mooiste momenten uit zijn carriere beleefd. Zijn tweede plaats, met een tijd onder de acht uur, “is een droom die werkelijkheid wordt”, verklaarde de 34-jarige Antwerpenaar na afloop in Kona. Aernouts is nog maar de vijfde Belg die het podium van deze mythische wedstrijd haalt. Hij kwam als 46ste uit het water na de zwemwedstrijd (op 6:28 van de leider), maar Aernouts leverde een indrukwekkende prestatie op de fiets, om zich in de marathon snel op een tweede plaats te nestelen, na winnaar Patrick Lange.
“Het is de zevende keer dat ik start hier in in Hawaï. Ik weet dat het hier nooit afgelopen is. Ik heb mij aan mijn planning gehouden. Ik weet wat ik kan en wat niet. Op de fiets bleef ik eerst nog voorzichtig. Ik wist dat alles draaide om het laatste deel van het parcours en daar heb ik alles gegeven. Ik denk dat ik daar mijn podiumplaats heb verdiend. Bij het lopen had ik snel door dat Patrick (Lange, red.) sterker was en dat het geen zin had om me te forceren. Ik wilde mijn ritme behouden”, klonk het.
Met een tijd van 7 uur 56 minuten 41 seconden bezit Aernouts de op één na beste tijd op het eiland, na Lange (7u52:39).
In het verleden haalden enkel de Belgen Luc Van Lierde (overwinnaar in 1996 en 1999 en tweede in 1998), Rutger Beke (tweede in 2003), Marino Vanhoenacker (derde in 2010) en Frederik Van Lierde (tweede in 2012 en laureaat in 2013) het podium van de Ironman Hawaï.

bron: Belga