Groen spreekt nu al van een "Groene golf in Brussel"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nog niet alle Brusselse verkiezingsuitslagen zijn binnen, maar op basis van de huidige resultaten spreekt Groen al van een "groene golf in Brussel". In alle gemeenten lijkt Ecolo-Groen winst te boeken. "We hebben over de hele lijn onze eigen verwachtingen overtroffen en gaan overal fors vooruit. De Brusselaar heeft duidelijk gekozen voor een andere visie. Dat willen we nu omzetten in beleid voor schone lucht, veilig verkeer en goed bestuur", zegt een tevreden Jos Raymenants, voorzitter Groen Brussel, in een persbericht.

De "groene golf" moet nu ook resultaat opleveren. De groenen willen nu in zoveel mogelijk gemeenten mee in de meerderheid zetelen of zelfs de coalitievorming bepalen als mogelijk grootste partij.

Nationaal voorzitster Meyrem Almaci is enorm opgetogen met de vooruitgang in de Belgische hoofdstad: "Groen en Ecolo zijn al enkele jaren zeer sterk bezig in Brussel. Dit wordt duidelijk geapprecieerd door de kiezer. De sterke groene verkiezingsoverwinning toont aan dat de kiezer wil dat de Brusselse gemeenten een steviger ecologisch beleid voeren."

bron: Belga