Dilbeek: Voormalig Clouseau-drummer Bob Savenberg gemeenteraadslid

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Dilbeek is Bob Savenberg, die van 1984 tot 1996 drumde bij Clouseau, verkozen tot gemeenteraadslid. Op de Lijst van de Burger Open Vld haalde hij 591 voorkeurstemmen en dat is voldoende voor een zitje in de gemeenteraad. Zijn lijst haalde 26,8 procent, en blijft ondanks een verlies van 5,3 procentpunten de grootste partij in Dilbeek.

Savenberg is nog steeds actief in de showbusiness. Na enkele jaren gewerkt te hebben voor Starway Entertainment (VMM) is hij vandaag managing director van het management-, marketing-, organisatie- en communicatiebedrijf House of Entertainment.

Grootste partij is dus Lijst van de Burger Open Vld met 26,8 procent. De N-VA van burgemeester Willy Segers wint een beetje (van 23,4 naar 24,5 procent). CD&V, dat in 2012 samen met DNA 19,4 procent haalde, houdt alleen nog 14,6 procent over. DNA haalt 6,9 procent. Groen-sp.a haalt 10,7 procent (+0,7 procentpunt). Het Franstalige UF verliest 1 zetel en houdt er nog 3 over.

Dilbeek wordt bestuurd door een meerderheid van N-VA, CD&V-DNA en Groen-sp.a. Door de overstap medio 2017 van CD&V-er Jos Crabbé naar Open Vld verloren de drie partijen echter hun meerderheid in de gemeenteraad. De oppositiepartijen Open Vld en UF maakten hier gebruik van om zelf een aantal gemeenteraadsbeslissingen goed te keuren zoals de verlaging van de belastingen.

bron: Belga