Zoon van Michael Schumacher wint Europees Formule 3-kampioenschap

Zoon van Michael Schumacher wint Europees Formule 3-kampioenschap

Mick Schumacher, de 19-jarige zoon van Michael Schumacher, heeft zich zaterdag in het Duitse Hockenheim tot Europees kampioen in de Formule 3 gekroond. In de twee races die zaterdag werden gereden eindigde Schumacher junior als twaalfde en tweede. Dat leverde hem voldoende punten op om zondag in de laatste race niet meer bijgebeend te kunnen worden. Vorig jaar debuteerde Schumacher met een twaalfde plaats in de F3. Ook dit seizoen startte hij matig. De kentering kwam er eind juli met een zege in de derde race van Francorchamps, waarna hij nog zeven overwinningen boekte.
Op de erelijst van de F3 volgt Schumacher de Brit Lando Norris op. Die maakte inmiddels de stap naar de Formule 2 en zal volgend jaar Stoffel Vandoorne vervangen bij McLaren in de Formule 1.
Door zijn eindzege in de Formule 3 verdiende Schumacher genoeg punten om in aanmerking te komen voor een superlicentie, het rijbewijs dat nodig is om in de Formule 1 uit te komen. Zijn vader Michael veroverde zeven wereldtitels in de koningsklasse van de autosport. De nu 49-jarige Duitser liep eind 2013 bij een ski-ongeluk zwaar hersenletsel op. Over zijn gezondheidstoestand komt slechts sporadisch iets naar buiten. Ferrari, de renstal waarbij Michael Schumacher vijf van zijn zeven titels pakte, houdt de prestaties van de jonge “Schumi” nauwlettend in de gaten. “Voor de familie Schumacher staat de deur bij ons altijd open”, zei teambaas Maurizio Arrivabene onlangs.
Een overstap naar de Formule 1 zal evenwel nog niet voor volgend seizoen zijn. Schumacher en zijn entourage overwegen wel om volgend jaar in de Formule 2 of de Japanse Super Formula Series uit te komen.

.

bron: Belga