WTA Tianjin – Elise Mertens werd in China gecoacht door Australiër David Taylor

WTA Tianjin - Elise Mertens werd in China gecoacht door Australiër David Taylor
WTA Tianjin - Elise Mertens werd in China gecoacht door Australiër David Taylor

Nummer 15 van de wereld Elise Mertens zal niet te zien zijn in de halve finales van het WTA-toernooi in het Chinese Tianjin (hard/750.000 dollar). De Limburgse gaf vrijdag op ten gevolge van een nieuwe blessure aan haar rechterarm. Op het moment van haar opgave stond Mertens 6-2 en 4-0 voor tegen de Taiwanese Hsieh Su-Wei (WTA-30). Opvallend is dat Mertens door een nieuw gezicht gecoacht werd in China: de Australiër David Taylor. De samenwerking met de Duitser Dieter Kindlmann, met wie ze vlak na Wimbledon in zee was gegaan, werd recent stopgezet. “Ik reisde van het begin van deze Aziatische tournee tot op dit moment samen met mijn moeder. Ik bekijk momenteel of ik met iemand nieuw kan samenwerken,” verklaarde Mertens na haar opgave. “David Taylor was deze week in Tianjin haar coach,” bevestigde de WTA. “We kunnen echter niet bevestigen dat ze heeft besloten om hem definitief als coach aan te nemen.”
Taylor is geen onbekende in de tenniswereld. Hij werkt sinds 1995 in het WTA-circuit. Hij begeleidde eerder al sterspeelsters als Martina Hingis, Ana Ivanovic en Sam Stosur en was kapitein van het Australische Fed Cup-team. Het jongste anderhalf jaar trainde Taylor de Japanse Naomi Osaka, vorige maand laureate van het US Open, de Estlandse Jelena Ostapenko (winnares Roland Garros in 2017) en de Amerikaanse Madison Keys, met wie de samenwerking midden augustus stopgezet werd.
Indien ze terug fit is, speelt Mertens volgende week de Kremlin Cup in Moskou. De Belgische nummer een is ook gekwalificeerd voor de WTA Finals in het dubbelspel, die van 21 tot 28 oktober in Singapore worden beslecht. Daar vormt ze een team met de Nederlandse Demi Schuurs. Daarna volgt van 30 oktober tot 4 november in het Chinese Zhuhai de WTA Elite Trophy (Masters B).

.

Bron: Belga