Verkiezingen18 - Groen sluit Vlaamse rondrit af in Leuven

door
Belga
Leestijd 1 min.

Groen heeft zaterdag de nationale campagne afgesloten met een bezoek aan Leuven. De rondrit door Vlaanderen met een elektrische bus eindigde niet toevallig in de universiteitsstad. "Deze verkiezingen zijn het begin van een nieuw tijdperk voor Leuven", zei voorzitster Meyrem Almaci. De campagne van Groen voor de lokale verkiezingen eindigde op het Martelarenplein aan het station in Leuven. Voor voorzitster Almaci was het de laatste halte van de rondrit met een elektrische bus waarmee ze een week lang door heel Vlaanderen trok. In de universiteitsstad trof ze een enthousiaste ploeg want volgens peilingen heeft Groen onverwacht veel wind in de zeilen in Leuven.

"De inzet in Leuven is historisch", zei Almaci. "We zijn op weg naar een progressieve coalitie. De voorbije jaren heeft Groen altijd de hand uitgereikt, ook al had de burgemeester er vaak geen oren naar en dat is nog een understatement. Zondag kan een keerpunt worden. Niet alleen in Leuven maar ook in Vlaanderen en Brussel zit er een groene zondag aan te komen."

Volgens federaal fractieleider Kristof Calvo kondigt zich een unieke kans aan om de ploeg van Groen in de cockpit van de stad Leuven te krijgen. "Voor mij is het geen verrassing dat Groen het goed doet in Leuven. Magda Aelvoet legde jaren geleden de fundamenten. In Leuven speelt Groen zondag een thuismatch."

bron: Belga