Rode Duivels – “Als ik één speler moet kiezen, is het Mertens”

Rode Duivels -
Rode Duivels - "Als ik één speler moet kiezen

Roberto Martinez loofde na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Zwitserland naar goede gewoonte de winnaarsmentaliteit die hij bij zijn spelers had gezien. Terecht ook, na de gelijkmaker werd er een versnelling hoger geschakeld en zo kwam de winnende treffer toch nog tot stand. Een teamprestatie dus, al had de bondscoach opvallende lof voor Dries Mertens, vooral op basis van diens tweede helft. “Als ik er vandaag één speler moet uithalen, is het Mertens”, vertelde Martinez. “In de tweede helft werkte hij echt voor het team: een volwassen prestatie en die gaf ons het platform om de wedstrijd te winnen.”
‘Devil of the Match’ was Romelu Lukaku, die beide treffers voor zijn rekening nam. Zijn 44e en 45e treffer voor de nationale elf, nummers vier en vijf in de voorbije drie wedstrijden met de Duivels, de negende van het seizoen in totaal. “Romelu is een sensationele doelpuntenmaker. Zijn statistieken zijn die van een van de beste spitsen in de wereld.”
Toch kon Martinez niet tevreden zijn over de hele wedstrijd, vooral voor de pauze bleven er te veel spelers onder hun niveau. “Zoals verwacht is het een lastige wedstrijd geworden. Vooral in de eerste helft acteerden we onder ons niveau. Al moet ik ook krediet geven aan de Zwitsers, zij speelden echt goed.”
Het werd een wedstrijd in bizarre omstandigheden, want deze week daverde de Belgische voetbalwereld op zijn grondvesten door de resultaten van het fraudeonderzoek van het federaal parket. “Wat er de voorbije dagen allemaal gebeurd is, heeft onze prestatie niet beïnvloed. De spelers concentreerden zich zoals altijd op de wedstrijd. De fans waren daarbij weer fantastisch in onze eerste thuiswedstrijd na het WK. Het team toonde dat het wou winnen en daar alles aan zou doen: dat is de essentie voor een ‘winning team’. Aan het spel werken we.”

Bron: Belga