Parket wil Stijn Stijnen wegens stalking naar correctionele rechtbank doorverwijzen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De raadkamer in Hasselt heeft zich gisteren gebogen over een dossier van vermeende feiten van stalking door Stijn Stijnen, oud-keeper van Club Brugge en de Rode Duivels. De feiten dateren uit de periode waarin Stijnen actief was bij Sporting Hasselt. Stijnen verliet de club niet in de beste verstandhouding. Hij had zijn inziens nog geld tegoed en stuurde sms'en naar voorzitter Bart Casters en een ander bestuurslid. Het parket van Limburg wil Stijnen doorverwijzen naar de rechtbank, maar zijn raadsman, Walter Van Steenbrugge, heeft bijkomend onderzoek gevraagd.

Het dossier is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Naast stalking werd tegen Stijn ook klacht neergelegd wegens een poging tot afpersing. Het parket vraag de buitenvervolgingstelling voor de afpersingspoging.

Bart Casters en het andere bestuurslid worden bijgestaan door advocaat Luk Delbrouck. Raadsman Delbrouck reageert tevreden op de beslissing van het parket, maar zal alsnog te zullen proberen om de afpersingspoging via de raadkamer voor de rechtbank te brengen. Nadat het gevraagde bijkomend onderzoek is afgerond, zal het dossier opnieuw bij de raadkamer belanden.

bron: Belga