Rode Duivels – Rode Duivels ontvangen Zwitserland na gitzwarte week voor Belgische voetbal

Rode Duivels - Rode Duivels ontvangen Zwitserland na gitzwarte week voor Belgische voetbal

Terwijl het hele land nog in de ban is van het onderzoek van het federaal parket naar fraude en corruptie in het Belgisch voetbal, werken de Rode Duivels vrijdagavond (20u45) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion een interland tegen Zwitserland af, op de tweede speeldag in groep 2 van de A-divisie in de UEFA Nations League. Bij het onderzoek zijn in België 29 personen opgepakt. 22 van hen zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. In het buitenland werden 4 personen opgepakt, tegen twee van hen is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De Belgische voetbalwereld staat dan ook volledig op zijn kop, maar in Tubeke werd er duchtig voortgetraind met het duel tegen de Zwitsers in het achterhoofd. “Eens we op het veld staan, denken we daar niet aan”, vatte aanvoerder Eden Hazard het gevoel samen. “Dat zal ook bij de fans zo wel zijn. Zij komen naar het stadion om zich te amuseren.”
Vrijdagavond worden er ongeveer veertigduizend supporters verwacht op de Heizel voor een duel met een stug Zwitserland, dat op de openingsspeeldag al de vloer aanveegde met IJsland (6-0), dat enkele dagen later ook door de Duivels met 0-3 verslagen werd. Beide landen staan dus met drie punten aan de leiding en zullen onderling uitmaken wie er groepswinnaar wordt. In het laatste onderlinge duel tussen Zwitserland en België konden de Rode Duivels eind mei 2016 nipt met 1-2 winnen in Genève, in een voorbereidingswedstrijd voor het EK 2016.
Tegen de Zwitsers kan bondscoach Roberto Martinez nog steeds niet rekenen op Kevin De Bruyne, Youri Tielemans verving hem eerder al met verve. Achterin is Jan Vertonghen er door een blessure niet bij en dat verhoogt dan weer de speelkansen van Thomas Vermaelen, al mogen ook de ‘verloren zonen’ Jason Denayer en Christian Kabasele dromen. Christian Benteke en Mousa Dembélé zijn er eveneens niet bij door blessures, maar zij zijn geen basispionnen bij de Spanjaard. Voor het overige is iedereen in de 25-koppige selectie klaar voor de eerste thuiswedstrijd sinds de derde plaats op het WK in Rusland. Dinsdag volgt er dan de Derby der Lage Landen tegen Nederland.

bron: Belga