Rode Duivels – Martinez schept nog geen duidelijkheid over toekomst Henry

Rode Duivels - Martinez schept nog geen duidelijkheid over toekomst Henry

Roberto Martinez wil nog niet bevestigen dat Thierry Henry het schip verlaat om bij de krasselende Franse eersteklasser AS Monaco aan de slag te gaan. De Franse sportkrant L’Equipe is nochtans formeel: er is een akkoord tussen Henry en de Monegasken over een contract voor drie jaar en maandag zou hij al voorgesteld worden in het prinsdom. Het Nations League-duel tegen Zwitserland zou dus het afscheid van Titi bij België zijn, dinsdag is er het oefenduel tegen Nederland.
“Ik weet niet of hij vertrekt, of niet”, vertelde de bondscoach vrijdagavond na de felbevochten 2-1 zege tegen de Zwitsers. “Al is het onvermijdelijk dat hij ooit zal vertrekken. Ik ben heel trots op wat hij deze ploeg heeft bijgebracht, hoe hij gewerkt heeft met de groep. Als het zaterdag gebeurt, vertrekt hij met onze zegen en onze steun. Als het zaterdag niet gebeurt, vertrekt hij over zes maanden of een jaar. Dat wisten we. Hij zal een fantastische trainer worden.”
Het is geen geheim dat Henry erg goed ligt bij de spelers. Na het laatste fluitsignaal volgden er dan ook al snel omhelzingen met de spelers, die afscheid leken te nemen. Over een mogelijke vervanger wil de bondscoach nog niet praten. “Daarvoor is het nog te vroeg, ik wil ook de wedstrijd tegen Zwitserland nog verteren. Maar ik kan wel zeggen dat deze groep verschillende dingen op verschillende tijdstippen nodig heeft. Nu zijn ze klaar om zo goed mogelijk te worden, dertig wedstrijden geleden was dat anders. Pas nu is het een Gouden generatie, de behoefte van de groep is dus anders.”
Met Graeme Jones vertrok al de vorige assistent van Martinez, technisch directeur Chris Van Puyvelde trekt dan weer naar China. Van de oorspronkelijk technische staf blijft dus niet veel meer over. “We mogen ook niet te veel afhangen van individuen, het is belangrijk de correcte structuren neer te zetten en daarin zitten we op het juiste pad. Nieuwe mensen kunnen dan weer nieuwe ideeën brengen en zo moeten we blijven groeien, zonder het verleden te vergeten”, eindigde de bondscoach.

.

bron: Belga