Drie politie-inspecteurs gewond door agressieveling die voorwaardelijk vrij was

De lokale politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken is donderdagavond geconfronteerd met een gewelddadige man in het verkeer die voorwaardelijk vrij was. Door de agressieveling raakten drie politie-inspecteurs gewond. Het incident gebeurde enkele uren voor verschillende politiediensten stiptheidsacties hielden onder meer uit protest tegen geweld op politiemensen. Dat maakte korpschef Steve Provost vrijdag bekend. Donderdag rond 23.30 uur wilde een interventieploeg een automobilist controleren die ter hoogte van het station zwalpend over weg reed met zijn grootlichten aan. De bestuurder ontvluchtte de controle ondanks aanmaningen om te stoppen. Op de Grote Markt, aan de verzinkbare paaltjes op de Zoutstraat, kon hij niet verder rijden met zijn voertuig. Hij wilde het op een lopen zetten. De man keerde zich meteen tegen de twee politiemensen en ontstond er een schermutseling. Door de kwetsuren zijn de twee agenten een tijd werkonbekwaam.
Met een andere ploeg in bijstand werd de man naar het politiebureau overgebracht. In de combi en in het cellencomplex bleef de man hevig weerstand bieden. Een derde politieman raakte daarbij gewond. De verdachte was onder invloed van alcohol en drugs en is geen onbekende voor politie en justitie. Hij was vrij onder voorwaarden.
“Als politieman of -vrouw weten we dat ons beroep niet zonder risico is, maar dergelijke feiten kunnen echt niet door de beugel. We verwachten dat justitie deze feiten ook weer niet catalogeert als behorend aan onze job. Het respect voor politiemensen neemt af en het geweld neemt alleen maar toe. Onze politiemensen doen hun job met veel passie en staan steeds ten dienste van de bevolking. We blijven werken voor de veiligheid van iedere inwoner. Als korpschef ben ik het volmondig eens met de politievakbonden die oproepen dat politiemensen meer juridische bescherming tegen geweld verdienen”, aldus Provost.

bron: Belga