Zesdaagse van Gent bevestigt samenstelling zes topkoppels

Zesdaagse van Gent bevestigt samenstelling zes topkoppels

De organisatie van de Zesdaagse van Gent (13-18 november) heeft de namen van zes topkoppels aangekondigd. Uittredend winnaars Kenny De Ketele en Moreno De Pauw zullen hun titel niet samen verdedigen. De Ketele zal aan de zijde van Robbe Ghys rijden, De Pauw vormt een duo met Lindsay De Vylder. De Ketele en Ghys werden in augustus in Glasgow nog Europees kampioen ploegkoers. Publiekslieveling Iljo Keisse zal in ’t Kuipje rijden aan de zijde van de Italiaan Elia Viviani, op de weg bij Quick-Step Floors ook zijn ploegmakker. En ook de Duitse wereldkampioen Roger Kluge en Theo Reinardt zullen hun regenboogtrui laten zien in Gent. Tot slot vormen ook de Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga een ijzersterk koppel met kans op de eindzege.

Bij de vrouwen zullen aan de tweedaagse (vrijdag: puntenkoers, zaterdag: omnium) Jolien D’hoore en Kirsten Wild deelnemen. De Nederlandse is regerend wereldkampioene op beide onderdelen.

De stad Gent investeerde voor de editie van 2018 extra in veiligheid en comfort. “De Zesdaagse is Gents erfgoed, dat moeten we koesteren”, legde schepen van Sport Resul Tapmaz uit. “We zijn dan ook trots dat we ons steentje aan dit succesverhaal kunnen bijdragen door in het Kuipke te blijven investeren, voornamelijk om het comfort en de veiligheid van de renners en de toeschouwers te verhogen. Dit jaar is er daarom een transparante boarding rond het middenplein gebouwd.”

bron: Belga