UEFA Nations League - Portugal behoudt het maximum na zege in Polen

Portugal heeft donderdagavond zijn tweede wedstrijd in groep 3 van de UEFA Nations League (Divisie A) gewonnen. Zonder Cristiano Ronaldo, die niet opgeroepen werd, legde de Europese kampioen Polen over de knie met 2-3. In het Poolse Chorzow kopte de momenteel onvermijdelijke Krzysztof Piatek (18.) de thuisploeg van dichtbij op voorsprong. De Portugezen zetten snel orde op zaken. André Silva (31.) duwde van dichtbij de gelijkmaker binnen, Kamil Glik (43.) gleed op slag van rust de 1-2 in eigen doel. Na rust zette Bernardo Silva (52.) Portugal op rozen. Met een kanonskogel maakte Jakub Blaszczykowski (77.) het slotkwartier nog spannend, maar verder kwamen de Polen niet meer en zo werd het feestje voor de honderdste interland van Robert Lewandowski stevig vergald. Portugal staat met 6 op 6 stevig op kop in groep 3. Polen en Italië verzamelden elk 1 punt.

In de C-divisie loodste oude bekende Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) Servië met twee doelpunten voorbij Montenegro (0-2). Voormalig Anderlecht-winger Alexandru Chipciu zette Roemenië dan weer op weg naar een 1-2 zege in Litouwen. Ook Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht) en Standard-middenvelder Razvan Marin stonden in de Roemeense basiself.

Als Welshe topschutter met dertig doelpunten mocht Gareth Bale een gouden schoen in ontvangst nemen voor aftrap van de vriendenmatch tegen Spanje. Bale kwam overigens niet in actie tegen La Roja, dat van begin tot einde de wet dicteerde in Cardiff. Aan de rust stond het na doelpunten van Paco Alcacer (8.), Sergio Ramos (19.) en opnieuw Alcacer (29.) al 0-3. In de tweede helft kopte invaller Marc Bartra (74.) de 0-4 op het scorebord, Sam Vokes (89.) scoorde de eerredder.