“Slachtoffers van seksueel misbruik moeten met harde bewijzen komen”

Slachtoffers van seksueel misbruik moeten met harde bewijzen komen

De Amerikaanse first lady Melania Trump steunt de #MeToo-beweging, maar vindt wel dat mensen die beschuldigingen van seksueel misbruik uiten, met “harde bewijzen” moeten komen. Dat heeft ze gezegd tijdens een interview met de televisiezender ABC News, dat morgen pas wordt uitgezonden, maar waarvan al fragmenten zijn getoond. “Ik steun de vrouwen en ze moeten worden gehoord. We moeten hen steunen. En niet alleen vrouwen, ook mannen”, zegt Melania Trump. “Er zijn wel erg harde bewijzen nodig als je iemand beschuldigt”, klinkt het wel. “Je kan niet zomaar zeggen ‘Ik werd seksueel misbruikt’ of ‘Jij hebt mij dit aangedaan’, want de media gaan soms te ver en de manier waarop ze sommige verhalen neerzetten, is niet correct.”

De uitspraken komen er na de benoeming van de door president Donald Trump voorgedragen Brett Kavanaugh als rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. De 53-jarige Kavanaugh werd door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.

Maandag omschreef president Trump Kavanaugh nog als “fair” en een “briljante geleerde”. Voor het staatshoofd is zijn onschuld bewezen. Hij verontschuldigde zich “in naam van de natie” voor de “pijn die de hele familie Kavanaugh heeft moeten doorstaan”.

bron: Belga